Jouluaaton jälkiruuaksi tein englantilaisen joulukakun hieman uudistettuna. Tähänkin ohje löytyi Kodin kuvalehdestä, mutta muokkasin sitä(kin) hieman. Tykkään perinteisestäkin englantilaisesta hedelmäkakusta, mutta tämä sopi ehdottomasti paremmin jälkiruuaksi, koska kermarahka toi siihen mukavasti raikkautta.

250 g margariinia
2 dl fariinisokeria
2 dl ruokosokeria
1 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
4 munaa
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
2 tl vaniljasokeria
2 dl rusinoita
100 g coctailkirsikoita
50 g pähkinärouhetta
50 g appelsiininkuoripaloja
1,5 dl vettä, johon lisäsin punssiesanssia (alkuperäisessä ohjeessa konjakkia)

Täyte
3 dl vispikermaa
200 g omena-kanelirahkaa
2 tl sokeria

Leikkaa leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat ja leivinpaperi. Mittaa kaikki hedelmät valmiiksi kippoon. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vatkaimella. Lisää siirappi ja munat koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja muut kuivat aineet, sekoita puuhaarukalla. Lisää loput aineet. Sekoita hyvin ja kaada taikina vuokaan. 
Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 10 minuuttia. (Itse paistoin vahingossa melkein kaksi tuntia mutta ei onneksi kakku kuivunut ollenkaan). Jäähdytä kakku vuoassaan. Säilytä folioon käärittynä. Kakku kannattaa leipoa 3–5 päivää ennen joulua ja säilyttää viileässä.


Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma löysäksi sokerin kanssa. Lisää rahka, sekoita ja maista. Halkaise kakku kahteen osaan. Levitä osa täytteestä keskelle, laita kansi päälle ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Itse ei laittanut täytettä ollenkaan reunoille.