Tämä ohje onTrish Deseinen Chocolate kirjasta. Seuraavalla kerralla kokeilen ehkä reseptiin muutamia muutoksia, suklaarouhe kannattaisi olla mielestäni hienonpaa (alkuperäisessä ohjeessa käsketään jättämään noin 1 cm kokoisiksi, tein pienenpää, mutta oli silti mielestäni hieman liian karkeaa) ja ehkä ei-niin-tumma suklaa (käytin 70 %) voisi sopia taikinaan paremmin. Tähän reseptiin voisi myös sopia tosi hyvin ruskea tai muscovado sokeri. Minulla on ongelma tehdä kaikesta aina liian isoja, joten nämäkin keksit tulivat hieman liian isoiksi, koska olivat tosi tuhteja. Mutta kaiken tämän selityksen jälkeen, keksit olivat tosi hyviä ja jos tykkäät maapähkinävoista niin ihastut näihin varmasti.



keksit:
120 g tummaa suklaata
120 g voita
300 g sokeria
3 munaa
120 g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
120 g kaakaojauhetta
120 g maitosuklaata rouhittuna

täyte:
150 g maapähkinävoita
50 g tomusokeria

Sulata tumma suklaa ja voi. Jäähdytä hetki, lisää sitten sokeri ja kevyesti vaahdotetut munat. Sekoita hyvin. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja lisää suklaaseokseen. Lisää lopuksi suklaarouhe. Ota noin teelusikallinen taikinaa kerrallaan ja pyöritä käsien välissä palloiksi, laita leivinpaperin päälle ja paina kevyesti. Paista 160 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä puolien keksien päälle, painat toiset keksit kanneksi.