Tämä on yksi ehdottomista suosikeistani! Onnistuu aina, on suhteellisen helppo tehdä, maistuu taivaalliselta, joten lähes täydellinen suklaakakku siis. Olen tehnyt kakun pari kertaa myös kuorrutteineen kaikkineen pakkaseen eikä kakun näkö tai maku ole kärsinyt yhtään, joten tämä on mitä mainioin tarjottava juhliin, jos haluat tehdä kakun jo ennakkoon valmiiksi.

pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3/4 dl maitoa
4 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata

kostutukseen omenamehua

valkosuklaamousse:
100 g valkoista suklaata
1 dl kermaa

maitosuklaamousse:
100 g maitosuklaata
1 dl kermaa

kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
2 dl kermaa
30 g voita

Tee ensin pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen voi-sokeriseokseen. Rouhi suklaa ja sekoita joukkoon. Kaada jauhoitettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Valmista täytteet. Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Lisää hieman jäähtynyt suklaa kerman joukkoon ja jäähdytä viileässä hetki ennen levittämistä.

Kostuta kakun alin levy ja laita päälle toinen mousseista. Laita toinen mousse seuraavaan väliin ja laita kakku maustumaan viileään seuraavaan päivään. (Hyvää tulee kyllä vaikka kasaisi ja söisi kakun samanakin päivänä, mutta maut tiivistyvät jos malttaa odottaa yön yli).

Kuorrutetta varten kiehauta kerma ja sulata suklaa joukkoon. Lisää voi ja anna kuorrutteen jäähtyä kunnolla, koska liian juokseva kuorrute valuu pois reunoilta. Jos täyte jäähtyy liikaa, niin voit varovasti lämmittää sitä vesihauteessa. Kuorrutteen pitäisi olla sellaista, että sen saa hyvin levittymään veitsellä tai lastalla.