Tämä ruoka ei ole kovin näyttävä, mutta sitäkin herkullisempi. Kunnia tästä menee veljelleni joka tämän teki meille jouluherkuksi.

6 pulloa tummaa Karhu 1 olutta
3-5 salottisipulia
1-2 valkosipulin kynttä
n. 2 kiloa luullista porsaan lapaa
suolaa ja mausteita :)

Tee mausteseos mieleisistä mausteista (me käytimme mm. mustapippuria, rosepippuria, neilikkaa, chiliä ja salviaa) ja hiero lihan pintaan reilu kerros. Anna maustua noin tunti. Lämmitä olut valmiiksi joko kattilassa tai tarpeeksi isossa uunivuoassa. Lihan tulee mahtua astiaan niin että se peittyy kokonaan olueeseen. Lisää sipulit olueeseen. Paista lihan pinta kuumalla pannulla. Laita liha olueeseen ja kypsennä noin kolme tuntia niin että olut kiehuu hiljalleen koko ajan. Kun liha on niin kypsää että se alkaa itsekseen irtoamaan luusta, nosta liha leikkuulaudalle. Puhdista liha ja revi haarukalla suikaleiksi. Siivilöi liemi ja laita sekä liemi että lihat takaisin kattilaan. Keitä vielä noin tunti niin että kastike samalla kiehuu kokoon ja ruoka tulee patamaiseksi. Ruokaa voi hyvin keitellä hiljaisella lämmöllä kauemminkin, meillä taisi jouluna olla kiehumassa noin 4 tuntia.