Tämä kakku oli oma suosikkini, helteisenä päivänä jääkaappikylmänä nautittuna ihanan raikas!

Jokin aika sitten tilasin Maku-lehden ja sen kylkiäisenä tuli Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille kirja, juuri sopiva opus mulle :) Kirjassa on paljon ihania reseptejä, joista olen jo muutamia kerennyt testaamaankin. Tämä kakku oli alunperin tehty vadelmista, mutta mustikat houkuttelivat mua nyt enemmän. Tosin tällä hetkellä kaupasta sai vasta pensasmustikkaa, joka ei ihan täytteeseen hajonnut samalla tavalla kuin tavalliset, mutta hyvän makuista kyllä oli.


Brownie-pohja:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
250 g tomusokeria
3 munaa
110 g vehnäjauhoja

Juustokakku:
400 g tuorejuustoa
150 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria / 0,5 tl vaniljajauhetta
2 munaa

Kermakuorrute:
3 dl kuohukermaa
100 g tomusokeria
150 g mustikoita

Päälle mustikoita

Brownie: Sulata suklaa. Sekoita voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada hitaasti sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Kaada leivinpaperilla vuorattuun (33*23 cm) vuokaan ja tasoita.
Juustokakku: Vatkaa tuorejuustoa, sokeria ja vaniljaa niin että seoksesta tulee tasaista. Lisää munat yksitellen kokoajan vatkaten, sekoita tasaiseksi. Kaada brownie-levyn päälle.
Paista 170 asteessa noin 30-40 min, kunnes juustokakku on reunoista hieman ottanut väriä. Anna jäähtyä ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia mutta mieluiten yön yli. Kumoa ja käännä oikein päin.
Kermakuorrute: Vatkaa kerma, lisää sokeri ja mustikat ja vatkaa tasaiseksi paksuksi vaahdoksi. Levitä juustokakun päälle ja ripottele pinnalle tuoreita mustikoita. Leikkaa halutessasi paloiksi tai tarjoa kakkuna.