Tämä Glorian Ruoka&Viini 3/2010 lehden kannessa komeillut kakku oli syy, miksi halusin tuon lehden ostaa ja päätin silloin tehdä kakun lapseni synttäreille. Tämä osoittautuikin hieman epäonnen kakuksi. Ilmeisesti pohja ei oikein kestänyt pakastamista, sillä kun aloin leikkaamaan sulanutta pohjaa halki, se mureni melkein käsiin. Jouduin siis kasaamaan kakun monesta eri palasesta. Lisäksi kakun kuorruttaminen kermavaahdolla oli siinä helteessä ja kosteudessa täysin tuhoon tuomittu ajatus, ja ostamani Hello Kitty kakkukuvakin jotenkin "suli" kerman päälle. Onneksi tuo katastrofaalinen ulkoasu ei vaikuttanut makuun, sillä kakku oli aivan taivaallisen (vai kenties helvetillisen) hyvää! Moni kakku päältä kaunis...



Pohja:
100 g tummaa suklaata
4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
2 kananmunaa
200 g ranskankermaa
1 dl rypsiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl kiehuvan kuumaa vettä

Täyte:
400 g rahkaa
250 g mascarponea
4 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl vadelmakastiketta
200 g vadelmia

Vadelmakastike:
600 g vadelmia
1,5 dl hyytelösokeria

Tee ensin vadelmakastike. Mittaa vadelmat kattilaan ja keitä noin 5 min, kunnes vadelmat ovat soseutuneet. Painele vadelmat siivilän läpi siemenettömäksi soseeksi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä kunnes sokeri on liennut. Jäähdytä haaleaksi ja laita sitten jääkaappiin hyytymään.

Kakkupohjaa varten rouhi suklaa ja sekoita se kuivien aineiden kanssa yhteen. Lisää kananmunat, ranskankerma, öljy ja viinietikka. Sekoita tasaiseksi. Lisää kuuma vesi ja sekoita. Kaada taikina öljyttyyn irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa keskitasossa noin 1 tunti 15 min. Kokeile kypsyys tikulla, tikkuun tulee jäädä kosteita kakunmuruja. Peitä jäähtyvä kakku foliolla, jotta kosteus pysyy kakussa. Anna jäähtyä ensin vuuassa 30 min, sen jälkeen siirrä kakku ritilälle ja anna jäähtyä folion alla vähintään 2,5 tuntia.

Täytettä varten sekoita rahka, mascarpone, sokerit ja osa vadelmakastikkeesta. Sekoita lopuksi vadelmat varovasti joukkoon. Loput vadelmakastikkeen voit tarjota kakun kanssa.