Tätä samaa kakkua (ohje otettu Pirkasta) olen tarjoillut kaikkien lasteni nimijuhlissa. Mäti on suurta herkkuani, joten on ollut kiva syödä sitä raskauden jälkeen ja tässä reseptissä se on myös ei-mädin-ystäville helposti lähestyttävässä muodossa. Kakku on tosi herkkua, ja se on helppo tarjoiltava juhliin, koska sen saa tehtyä ja koristeltuakin jo edellisenä iltana. Itse olen koristellut kakun aina leikkamalla sitruunasta ohuita siivuja, ja niistä olen leikannut kolmioita, joista olen sommitellut kukkia. Kuva on todella surkea, mutta saa siitä vähän ideaa.

Pohja:
150 g hapankorppuja
75 g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
100 g sipulia
1 sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa
150 g kirjolohen mätiä
400 g raejuustoa
1 dl tillisilppua

Jauha korput hienoksi ja sekoita sula margariini. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja painele pohjamassa.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään ainakin 10 minuutiksi. Hienonna sipuli aivan pieneksi silpuksi veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mäti varovasti joukkoon. Sekoita raejuusto, sipulisilppu ja tillisilppu mätikermavaahto. Kuumenna kasarissa sitruunamehu ja sulata siihen mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää liivateseos muiden ainesten joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta, anna hyytyä yön yli.